2024-03-10 800 瀏覽
話到明係天花板,就當然係好受歡迎啦😲我個日正直lunch hour 1 點去到🕐條人龍長到已經橫跨幾個舖位,目測都有幾十人係我前面等緊,真係好堅抽👀雖然條龍好長,不過我等咗15 分鐘就入到去了,可見餐廳出餐速度真係好快💨😎餐廳雖然加咗價,但都依然無阻客人嚟食嘅心,我就叫返我嘅最愛,茶餐 $58:牛油多士,火腿炒蛋,叉燒通粉😍茶餐 - 叉燒通粉上枱嘅速度真係光速咁,嗌完之後唔洗30 秒就已經嚟咗碟通粉,電話都未拎到出嚟撳🤣🤣唔好睇佢個樣好似冇咩特別,佢個湯底好鮮甜,而且通粉好彈牙,唔會煮得過淋同過硬,同出面平時食開個啲硬掘掘嘅即食通心粉差天共地,叉燒係薄切但每一舊都好淋,雖然簡單但好出色🥰茶餐  -  多士、火腿、炒蛋平時出面食茶餐廳嘅炒蛋,通常都會加奶一齊炒,但個滑度都唔及澳牛,唔知道佢哋有咩秘方,可以炒到啲蛋咁香咁滑🤫多士係厚切,而且即使我放耐咗佢冇咁暖,塊包都係好鬆軟唔會硬哂,我個人就鍾意將火腿同炒蛋放係多士上面食,好豐富🤩茶餐  -  牛油多士教多大家一個我好鍾意嘅食法,就係加啲糖落去塊多士上面,一秒變甜品,味道就好似奶油多咁,如果有多幾塊就好🤣🫣.總括嚟講,澳牛我可用3 隻字嚟

茶餐(叉燒通粉)

茶餐 - 叉燒通粉
茶餐  (多士、火腿、炒蛋)

茶餐  -  多士、火腿、炒蛋
茶餐  (牛油多士)

茶餐  -  牛油多士
總括嚟講,澳牛我可用3 隻字嚟形容,就係「快。靚。正」,由我排隊開始計,到我食完離開都係半個鐘,完全體現到香港人急速嘅精神🤣而且食物質素都係💯分,冇得挑剔,雖然坐位就會比較逼,但呢個先係香港傳統文化🇭🇰🫶🏻
2024-03-09
茶餐(叉燒通粉)
茶餐  (多士、火腿、炒蛋)
茶餐  (牛油多士)
  • 茶餐  -(多士、火腿、炒蛋)
  • 茶餐  - (多士、火腿、炒蛋)
  • 茶餐  -  多士、火腿、炒蛋
  • 茶餐  -  牛油多士