2020-07-18 254 瀏覽
我住附近,查實食過呢間川味雞幾次,佢一直保持住水準,真係要讚下佢。附近有間咁正既鋪,今次想好好推介一下!佢舖頭好光鮮,都幾大,分左兩個鋪位,下午有米線食,但我通常晚上去食,真係我好鍾意食佢個酸菜魚呀!酸菜魚係鋪頭招牌菜來,二百幾好似有點貴,但查實係好抵,真係佢真係大大盆大大條魚俾你,仲要配埋薯蔔等等配料!酸菜魚一上枱,真係香到不得了!!佢魚皮經過處埋,上邊有香料仲要煎香左,我每次都要襯佢未俾D湯煮林就夾來食,真係又香口又脆脆地,好開胃的!!另外佢配既酸菜都好好味,唔係太鹹,係酸酸甜甜既,真係好開胃好味呀!另外我必定會叫涼拌粉皮,$48大大碟,佢個味麻辣好好味,真係一試難忘的,食完一口就想再食一口!我通常都會留住個汁用來點野食,叫多個薯粉加落去食,真係美味無窮。由於佢個魚都好大下,一般我一家人去食都好易飽左,最多會叫多個菜籃同牛丸,墨魚滑咁。每次試既野都好好食,佢嘅配菜,牛丸,都用上十分上乘嘅食材!今次我叫左個花枝片,新鮮又爽口,份量都大,所以我先話呢個店真係我真心推介,常去既晚飯點!
酸菜魚
花枝片
牛丸
薯粉
涼伴粉皮

每次試既野都好好食,佢嘅配菜,牛丸,都用上十分上乘嘅食材!
2020-07-09
酸菜魚