很幸運地,我們公司有兩個鐘食lunch時間,於是便相約了新同事一起去試吓這間Ralph’s Coffee☕️☕️Ralph’s coffee坐落於中環太子大廈M/F,可以由歷山大廈直接穿過行人通道,轉右經過Cova cake shop,再落一層行人電梯再右轉角落,你會望到店舖有好大隻字寫著「Ralph Lauren」,還見到👉右邊有隻好大的熊公仔🐻穿着咗咖啡店☕️待應生制服來歡迎你🐻哈哈哈😝 店內環境清新明亮而又富有英倫氣息,彰顯 Ralph Lauren 品牌的經典傳統概念🐗🐴🐻的氛圍!新同事點了經典的hot latte,同埋一個甜包sandwich 而我就選了Iced Latte同埋他們好出名嘅朱古力雪芳蛋糕🍰,真心覺得這個朱古力雪芳蛋糕打卡非常靚,味道好濃郁的朱古力味,又不太甜,很值得推介聽聞Ralph’s Coffee的特色咖啡配方,包括Ralph’s Roast、Decaf和Espresso,以產自南美洲、亞洲及非洲的有機咖啡豆調配。無咖啡因咖啡是以純天然的Mountain Water Process加工程序去除咖啡豆內的咖啡因。所以夜晚飲太多咖啡瞓唔着嘅朋友飲這個冇咖啡因嘅咖啡應

聽聞Ralph’s Coffee的特色咖啡配方,包括Ralph’s Roast、Decaf和Espresso,以產自南美洲、亞洲及非洲的有機咖啡豆調配。無咖啡因咖啡是以純天然的Mountain Water Process加工程序去除咖啡豆內的咖啡因。所以夜晚飲太多咖啡瞓唔着嘅朋友飲這個冇咖啡因嘅咖啡應該都係一個唔錯嘅選擇。

Ralph’s coffee ☕️
地址:置地太子M樓M12-16號舖