2022-06-06 67 瀏覽
終於可以一嘗老媽拌麵堂食🤤🤤 平時行開超級市場見就見得多啦不過一直都冇買佢,今次經過將軍澳呢間老媽拌麵見到唔洗排隊當然要試試佢啦🫶🏻 其實糾結咗好耐應該食湯麵好定食拌麵,但係叫得老媽拌麵好似點都要試試拌麵咁!於是我同朋友就各自叫咗一個拌麵(我哋都係揀咗刀削麵)再加左一份小食同一杯嘢飲share🤪🍴 私房花雕雞拌麵 $78花雕雞好入味有好濃嘅酒香,而且唔多肥肉🫶🏻 配上刀削麵都幾夾,我個人都好鍾意刀削麵果種彈牙口感!如果啲雞可以再嫩滑少少就好啦❣️🍴 和牛炸醬拌麵 (和牛肉碎) $78朋友同我嘅心態一樣都係覺得嚟到老媽拌麵一定要試試佢個拌麵😝 所以就揀咗和牛炸醬拌麵啦🍜 配料方面係和牛製成炸醬,拌麵嚟講非常夾!而且仲有一隻煎蛋同埋側邊有少少蘿蔔絲黑木耳同埋青瓜絲😋😋🍴 炸地瓜條 $32小食方面我哋就揀咗炸地瓜條,估唔到地瓜條係粗切😍 而且炸得好香脆!份量好多,女仔黎講食得多都有啲飽!🍹 冬瓜茶 飲品方面我哋就揀咗凍嘅冬瓜茶!好欣賞佢嘅地方就係因為佢哋話係用涼茶嚟煲唔會話好甜☺️ 店員亦都好好咁話如果我真係覺得甜可以再同佢哋講等佢哋再換過杯少甜嘅俾我📍 老媽拌麵 (將軍澳中心) (將軍澳)

🍴 私房花雕雞拌麵 $78

🍴 和牛炸醬拌麵 (和牛肉碎) $78

🍴 炸地瓜條 $32

🍹 冬瓜茶

📍 老媽拌麵 (將軍澳中心) (將軍澳) @laomanoodlehk
將軍澳唐德街9號將軍澳中心L1樓133號舖

#老媽拌麵 #香港美食 #將軍澳美食 #台灣美食 #hkfood #香港餐廳
2022-06-04