2022-09-09 1444 瀏覽
朋友介紹嘅呢間omakase 地點都幾隱世🤫師傅風趣又好樂意講解每款食材嘅特別之處 食之餘仲學到嘢🤹🏻🥳一開始就係時令嘅花咲蟹🦀 蟹肉好甜 師傅👨🏻‍🍳話呢款蟹最靚係7月食 我哋又好好彩因為佢入到隻又大又靚嘅 蟹肉上面加咗超濃郁嘅蟹膏醬 形容唔到個滿足感😋之後師傅再整個石桓貝 勁新鮮同爽口鮮甜 🍣仲有令我好難忘嘅鮑魚同伊勢海老 即係龍蝦🦞隻龍蝦好猛 加上蝦膏一啖入口超滿足鮑魚係大過我塊面嘅千葉黑鮑 咁大隻從未見過😨不得不提師傅拿手嘅熟成魚刺身 熟成嘅刺身肉質會比較實在 越熟成得耐 味道就越濃 真係唔係咁易食得到 呢一餐真係食到飽到上心口 一共18道 甜品都唔可以錯過 係咖啡拖肥味嘅雪糕🍨💰價錢$1600一位 👉🏻鮨生賢 灣仔廈門街7-17號百旺都中心2樓A號舖.__________#廚師發辦 #石桓貝 #龍蝦刺身 #伊勢海老 #灣仔日本菜 #拜託了 #日式料理 #隱世小店#omakase #sushi #japanesefood #sashimi #foodporn #sushilovers #foodstagram #japanesecuisine #omakasesushi #s
朋友介紹嘅呢間omakase 地點都幾隱世🤫

💰價錢$1600一位

👉🏻鮨生賢
灣仔廈門街7-17號百旺都中心2樓A號舖
__________
#omakase #sushi #japanesefood #sashimi #foodporn #sushilovers #foodstagram #japanesecuisine #omakasesushi #sushitime #yummy #foodphotography #sushiporn #sushichef #seafood #fish #foodpic #japaneserestaurant
#おまかせ #いせえび #うに
__________