帝京酒店的𝗟𝗶𝗼𝗻 𝗥𝗼𝗰𝗸已經去過幾次,今次終於有得坐窗口,估唔到亦係最後一次🥲 因為之後佢就搬咗落樓下,個靚景要𝗯𝘆𝗲𝗯𝘆𝗲啦。好可惜🥺 不過都𝗽𝗼𝘀𝘁出嚟留個紀念啦💕原來個𝘁𝗲𝗮 𝘀𝗲𝘁做到𝟮𝟬𝟮𝟮-𝟭-𝟮不過地址會喺樓下嘅「香田日式料理」❄️𝗛𝗔𝗕𝗔 𝘅 帝京酒店「北海旨味下午茶」❄️🔸北海道松葉蟹肉豆腐🔹北海道帆立貝柚子紫蘇汁🔸福岡蕃茄蜜糖漬🔹角切蔥免治吞拿魚腩飯🔸鮟鱇魚肝醬多士🔹北海道赤肉蜜瓜雲呢拿慕絲蛋糕🔸黃豆粉慕絲蛋糕🔹年輪蛋糕配黑芝麻忌廉🔸福岡草莓芝士蛋糕🔹白桃玄米茶北海道牛乳布丁🔸牛油鬆餅配草莓玫瑰果醬& 凝脂忌廉🥂🔺𝗠𝗲𝗹𝗼𝗻𝘆🔺𝗟𝗮𝘃𝗲𝗻𝗱𝗲𝗿 𝗹𝗮𝘁𝘁𝗲一直都覺得帝京的下午茶唔錯,尤其係鹹點方面。但今次就遜色咗少少,因為帆立貝同呑拿魚飯唔夠新鮮,其他都比較普通,甜點都好食嘅,甜度適中。個蜜瓜雲呢拿慕絲蛋糕幾特別!上枱有煙🤣 好啱打卡,中間有蜜瓜果凍,味道都不錯嘅!兩個人食仲會免費獲贈一份HABA試用套裝。整體上幾好,坐得舒服,又好好服務,唔知搬咗新地方係點嘅呢🤭

原來個𝘁𝗲𝗮 𝘀𝗲𝘁做到𝟮𝟬𝟮𝟮-𝟭-𝟮
不過地址會喺樓下嘅「香田日式料理」

❄️𝗛𝗔𝗕𝗔 𝘅 帝京酒店「北海旨味下午茶」❄️

🔸牛油鬆餅配草莓玫瑰果醬& 凝脂忌廉

🥂
🔺𝗠𝗲𝗹𝗼𝗻𝘆
🔺𝗟𝗮𝘃𝗲𝗻𝗱𝗲𝗿 𝗹𝗮𝘁𝘁𝗲

整體上幾好,坐得舒服,又好好服務,唔知搬咗新地方係點嘅呢🤭