今日陪個朋友去太子嗰頭試婚紗,試完之後佢就提議去始創新開既夏麵館食,因為呢個朋友一向喜歡食上海菜😅黎到等左一陣就被安排入座啦!👏 店員全部都好有禮貌, 會問我哋坐啲高身嘅檯櫈有冇問題 👍我哋兩個人叫咗一個蟹粉炒年糕,排骨擔擔麵,乾扁四季豆一齊share,而我自己另外加咗一個鮮魚羹😊鮮魚羹好快到咗, 我叫咗一位份量, 因為呢個朋友唔太喜歡湯類嘅製品🙈 個魚羹好足料👍 真係食到唔少既魚喺裏面,唔腥,仲有啲冬菇同荀,口感豐富😋乾扁四季豆唔算整得好乾身,唔辣,份量幾多,唔會太油,咸度適中😀個排骨擔擔麵個碗超級大😮 我哋揀左少辣同轉咗做淮山麵健康啲😅 辣度接受到,麵身爽口,偏幼,仲有好香既花生湯底👍排骨脆口~而蟹粉炒年糕既蟹粉好香蟹糕味,年糕好煙韌😊呢度裝修幾摩登,服務幾好,晚餐人均百零蚊係可接受嘅價錢,唔錯,希望食物水準同店員服務會keep到 👏
宋嫂鮮魚羹 (位)
乾煸四季豆
排骨擔擔麵
蟹粉炒年糕
而蟹粉炒年糕既蟹粉好香蟹糕味,年糕好煙韌😊
2018-11-15
宋嫂鮮魚羹 (位)
乾煸四季豆
排骨擔擔麵