2019-09-03 650 瀏覽
放工唔知食咩好, 經過見到無咩人就選擇左佢, 佢第一次嚟香港嘅時候食過, 之後就一直無再食佢喇因為陸陸續續有好多拉麵過江龍黎香港, 所以一直試新野今次叫咗濃湯豚骨拉麵同辛子黑蒜拉麵, 首先講講豚骨拉麵, 入口第一啖好濃豬骨味但之後比胡椒味搶咗, 一路繼續食, 都只係食到胡椒味, 個人覺得冇咗胡椒味會比較好, 同覺得點解有胡椒味, 好多問號出左黎, 不過就唔會覺得油膩, 但麵條好出色好彈牙, 而且腩肉叉燒好淋, 入口有少少溶化嘅感覺雖然比起出面薄一啲, 但價錢確係比其他拉麵店平少許, 一分錢一分貨啦, 而辛子黑蒜拉麵, 以為係辣嘅 , 原來唔辣, 食落又係有胡椒味, 仲有d蒜味, 哩個就比豚骨嗰個油一啲同咸少少, 腩肉叉燒就厚一啲, 不過就會鞋啲, 如果鍾意重口味嘅呢個都幾適合, 不過講到尾都係唔鍾意個湯底有胡椒味好似味精咁, 另外溏心蛋極力推介好好味, 蛋黃橙色流心, 成熟度岩岩好, 唔會過熟又唔會過生可以一試
因為陸陸續續有好多拉麵過江龍黎香港, 所以一直試新野
好似味精咁, 另外溏心蛋極力推介
可以一試
濃湯豚骨拉麵