2022-10-31 518 瀏覽
好耐冇食越南野 見到價錢都合理 所以即管試試佢叫左個二人餐 有兩個主食、兩份小食、兩杯野飲 價錢$176 都算係咁第一個揀左香茅雞扒撈檬見佢menu有俾所以試下個人都偏好食撈檬 貪佢會有多少少蔬菜落肚賣相係吸引嘅 撈檬個汁另外用碗上 份量好足夠 一啲都唔孤寒 其他店舖一般用一個樽/壺咁俾啲汁 通常都黐立立 啲料沉晒底個人覺得感覺一碗俾汁仲衛生 仲可以用匙羹𢳂起啲料 依個方法比較好雞扒好香 唔知點解個調咪有啲似叉燒外皮香脆 肉質都幾嫩滑配菜有青瓜 蘿蔔 生菜 芽菜 全部都咁爽脆 撈埋檬粉 酸酸甜甜 十分開胃另一個揀左四寶湯河 有牛丸、牛展、生牛肉…啖湯就一般般啦 份量都算足不過就未食到好似去左越南咁嘅味道小食有 春卷、炸蝦餅、炸魚餅、雞翼味道都係不過不失不過有樣野想提嘅都明白關成本問題 可能真係每款俾到一件但係如果個雞翼可以變成兩件單骨雞翼咁就更好喇柚子蜜如果俾到個長匙羹就好喇其實overall都ok不過就有一位侍應比較神不守舍、心不在焉由落單到執枱都係比較論論盡盡執枱個時倒瀉左碗湯淋左落我對腳到佢呆左停晒手 望住我俾唔到反應😅我自己仲要搵隻手兜住枱邊繼續滴緊落黎嘅湯😂😂反應係慢左啲架喇
好耐冇食越南野 見到價錢都合理 所以即管試試佢

配菜有青瓜 蘿蔔 生菜 芽菜 全部都咁爽脆
撈埋檬粉 酸酸甜甜 十分開胃
人氣四寶湯河

另一個揀左四寶湯河
有牛丸、牛展、生牛肉…
啖湯就一般般啦
份量都算足
不過就未食到好似去左越南咁嘅味道
二人餐小食

小食有 春卷、炸蝦餅、炸魚餅、雞翼
味道都係不過不失
不過有樣野想提嘅
都明白關成本問題 可能真係每款俾到一件
但係如果個雞翼可以變成兩件單骨雞翼咁就更好喇

凍蜂蜜柚子
柚子蜜如果俾到個長匙羹就好喇
凍菊花檸檬

其實overall都ok
不過就有一位侍應比較神不守舍、心不在焉
由落單到執枱都係比較論論盡盡
執枱個時倒瀉左碗湯淋左落我對腳到
佢呆左停晒手 望住我俾唔到反應😅
我自己仲要搵隻手兜住枱邊繼續滴緊落黎嘅湯😂😂
反應係慢左啲架喇
但係最後佢都俾左一大疊紙巾 同好體貼咁斟左一大杯暖水俾我 等我慢慢抹乾淨番

依樣又抵讚番 希望下次即使有同樣事件發生 可以處理得更好啦

2022-10-23