Three on Canton

餐廳: Three on Canton
資訊:

2023-10-29 3075 瀏覽
數年前光顧過,印象都ok, 今次同長輩慶生,因地點方便再次光顧。經openrice訂座有75折。是日星期日自助午餐,食物種類唔錯。海鮮包括蟹腳及龍蝦鉗; carving station很多肉,有西冷,羊架,火腿,燒雞,燒排骨,脆皮燒豬肉及beef wellington; 甜品成張抬長既法式酥餅很震撼,又有haagen dazs雪糕杯及脆皮雪條任攞; 多款茶啡等等亦係任飲,有個薑絲檸密都好好飲。其他buffet常有的食物就不長編大論寫了。訂位時餐廳問生日需唔需要一件細西餅仔,包蠟燭及寫字牌仔。但另收費$25。我都要左,但我覺得呢啲嘢通常都係免費送的,不過少少錢就算啦。令我最驚訝既係雖然係週日,餐廳只得四至五成滿。呢個價錢呢啲食物種類其實絕對合理的。我估計都係因為今時今日香港已少了遊客,而很多港人亦北上消費。只能希望日後多番些港人留港消費,一齊幫手振興經濟。
生日