2024-01-15 134 瀏覽
唔好睇我係食博,但我次次食野都要嚟份真心話。嗰日行過間唔算太大的店,心諗,試吓佢啲越式法包啦!揀咗個香茅雞肉越式法包(Lemongrass Chicken Bahn Mi),我就中意咁解!😋 開始咬落去,嗰啲脆卜卜法包皮,同入面嫩滑多汁嘅雞肉巧妙結合,啖啖肉香茅味勁突,真係正!個包夠晒層次感,有甘荀絲,有青瓜,食落爽口得嚟唔會膩。另外,治本啲,我又試咗蕃茄蟹肉湯底(Tomato & Crab Bun Rieu)。湯底嘅蟹味真係攞嚟講嘅,鮮味滿分!啲豆腐又滑,啲蕃茄又鮮,就係啲蟹肉似乎有啲躲貓貓。🦀 不過質素上算係過得去,食一碗下嚥,窩心!攞事實嚟講,店員服務就真係加分不少,親切得黎又唔會過分煩擾,我啲食物體驗可以用「舒服」兩個字嚟形容。🌟 想搵個地方,食完心情又好,肚又圓,呢間店我敢講一試難忘!