2022-06-04 802 瀏覽
呢間車仔麵我可以話由細食到大,由佢廿年前係太安樓機鋪對面,做到入鋪再擴大間鋪,一直以黎都覺得幾好食,但而家個份量同埋食物既質素都有所下降,因為我每次叫都係食淨4餸,生菜底、鮮竹卷、蝦卷、咖哩齋,我其實覺得最好食都係呢幾樣,但其實呢到最開心係叫五香肉丁或者回鍋肉,雖然呢兩個餸個價錢係貴其他一賠,但佢地做法係成罐咁車落去,所以我覺得都貴得有道理,講番我碗麵,鮮竹卷呢個餸已經要加一蚊,但由以前兩條變到而家得番一條,食完個感覺好唔滿足,咖哩齋索汁既時間唔夠長入面都仲係白色,但個咖哩汁都一樣咁好味既,呢間車仔麵我個人覺得最好就係佢個清湯,起碼呢樣野仲keep到,因為出面食車仔麵個清湯根本都唔係清湯。
2022-06-02
外賣自取
$40 (宵夜)