餐廳: 忠誠茶座泰國菜
資訊:

2024-02-08 281 瀏覽
身為大埔街坊,呢間都食過幾次,有時仲會特登揸車買外賣返屋企,喺我心目中呢間泰國菜係數一數二好食👍🏻今次諗住去重溫,點知我哋大家都覺得好失望🥲差唔多係樣樣都失晒水準,懷疑廚師係咪放咗假?野飲冇影,因為實在太驚訝🫤叫咗兩杯,一杯係芒果椰汁冰,一杯係芒果特飲,兩杯都好難飲唔夠味😓冬陰功冬陰功湯味道OK ,夠濃味,可惜嘅係蝦肉有點霉,不太新鮮🥹燒蟮串一客有四串,夠大舊啖啖肉,可惜一入口有腥味,同埋好瘦🫢之前就算係外賣返屋企,都冇腥味同埋有油脂香🙂牛肉串燒 味道香濃,肉質不會太實,保持水準😗燒牛肉呢個係同行朋友非常非常失望!我之前冇食過,就係同行朋友係咁話好好味好好味😋點知一食落口咁腥又無牛味既,真心冇誇張,最後食唔晒😕飛天通菜味道普普通通嘅飛天通菜串串餅賣相好靚,呢個係最好食,脆卜卜有麵粉香🤪菠蘿炒飯份量都幾多,材料亦足,有蝦、青口、魚、魷魚等等,但味道都係普通冇乜鑊氣😥明爐生魚又係唔好食之選😖睇落好多配料,但係食落條魚一啲味都冇,就係蒸魚咁….😱仲有生魚咁平價,仲要索價唔平😓要點醬料先可以食得落口總括兩個字就係失望,三個字就係好失望😢

冬陰功
冬陰功湯味道OK ,夠濃味,可惜嘅係蝦肉有點霉,不太新鮮🥹

燒蟮串

牛肉串燒
味道香濃,肉質不會太實,保持水準😗

燒牛肉

飛天通菜
味道普普通通嘅飛天通菜

串串餅
賣相好靚,呢個係最好食,脆卜卜有麵粉香🤪

菠蘿炒飯

明爐生魚

總括兩個字就係失望,三個字就係好失望😢