2017-06-21 2267 瀏覽
約左好姊妹飯聚,可惜我臨時要OT遲大到,真係SORRY!!!黎到兩個姊妹都正在開餐,好彩另一個姊妹就話食左TEA唔餓等埋我。好姊妹誠意推介,佢飲完話好正 - 我愛金莎(特濃金莎朱古力雪冰)$78,如果叫野食,跟餐價就$45,心諗: 都唔平喎! 點知一黎到,不禁「 嘩」一聲! 一隻高杯都裝唔晒,仲要高成倍。高出黎呢坐「雪山」真係好高,山頂仲有粒金莎。因為驚佢「雪崩」,都即刻啜多幾啖先。好濃朱古力同榛子味,難得佢唔太甜,正~呢杯嘢兩個人「些牙」都得,所以加$45其實一啲都唔貴。黑松露香煎鵝肝意大利飯 $168,望落去以為飯好少,其實隻碟好深吓,飯量好鬼多。呢隻碟設計唔錯,可以保持食物溫度,等啲野食唔會攤開咁快凍(意大利飯凍左就唔好食),外圍又可以加裝飾伴碟或畫圖案。塊鵝肝好大好厚,封煎得兩面微焦,好香脆,有恰到好處嘅羶味。面頭仲有黑松露醬增加味道層次。意大利飯好煙韌,好CREAMY,仲有好多菇菌,好足料。成個飯味道好好味,但略嫌偏咸扣左分。厚燒安格斯肉眼扒$208,睇擺碟已經好精美。又係超級巨型,成支义咁闊,好誇張啫。肉質都幾鮮嫩,食得出牛味好重,係安格斯黎。我地叫左五成熟,但出到嚟就有啲
約左好姊妹飯聚,可惜我臨時要OT遲大到

我愛金莎(特濃金莎朱古力雪冰)
黑松露香煎鵝肝意大利飯
塊鵝肝好大好厚,封煎得兩面微焦,好香脆,有恰到好處嘅羶味。
面頭仲有黑松露醬增加味道層次。
厚燒安格斯肉眼扒$208,睇擺碟已經好精美。
厚燒安格斯肉眼扒
又係超級巨型,成支义咁闊,好誇張啫。

肉質都幾鮮嫩,食得出牛味好重,係安格斯黎。我地叫左五成熟,但出到嚟就有啲部份係差唔多七成熟,算係少少失手,不過肉眼扒肥瘦適中,都算係唔錯。
扒嘅底下仲有薯角,吸收左啲肉汁更惹味。好飽肚呀。

食完飯大家吹水談心,突然間熄左燈,原來有兩枱都有人生日(乜咁啱),大家唱生日歌,一杯杯用巨型嘅香檳酒杯盛載嘅巨型雪糕被捧出黎,大到兩隻手先捧得穩。咦.....我地都有嘅?! 我地冇人生日喎,除左我
係下個月生日。好驚喜
,哦,原來食滿$800(加一後)就有得送$198嘅怪獸雪糕一杯(事實上係一座)。
第一個感覺係震憾驚喜,之後我地幾個就對住座雪糕傻笑「Hahaha,點食呀,仲話減肥
」,然後就梗係瘋狂影相放上FB呃Like啦。係咁影呀📷影呀📷影📷! 影到溶晒先記得幫佢影張獨照。
怪獸雪糕
呢座野真係唔講得笑,高聳著六大球雪糕: 芒果x2、石板街x1、朱古力x1、曲奇x1、士多啤梨x1。
座雪糕唔係只sell巨型,啲雪糕球質素都好高。每一球都係軟滑而且味道十足,睇下個士多啤梨味有果肉架,唔係cheap野黎,全部都係Dreyer's黎架,真係誠意十足。

成個杯底都朱古力威化。
仲有新鮮士多啤梨、棉花糖、可可脆片……
佢本來係高過我前臂加手掌架,真係好顛
。呢個甜品真係4個人食都覺得多,就算要俾$198都算係性價比十足,而家仲要免費。最緊要係大家笑住食,一邊食一邊瘋狂影相,咩儀態咩減肥都暫時放埋一邊,此刻無價。

食完野「兩隻」店長都訓醒覺出巡,注意📢📢  貓出沒注意

兩隻貓店長都好乖,人地食野佢就訓覺(佢訓覺就唔好摸佢喇,擾人清夢,小心被教訓
!),人地食完佢地就出黎玩,仲任摸任抱

餐廳佈置得俾人感覺好relax,內部裝潢以白色為主,仲有大彩虹,櫈就花花圖案,窗簾就粉藍色天空圖案。呢度地方唔大,裝修又唔係豪華,但感覺好溫馨又relax。

仲有啲小遊戲可以玩,啱晒一大班friend嚟輕鬆一晚。

全部野食都好巨型,又幾好味,本來OT好辛苦,食完真係大減壓,大滿足。同知己好友食個令人開心嘅晚餐,無所不談,開懷大笑一整晚,其實開心就係咁簡單!
我愛金莎(特濃金莎朱古力雪冰)
黑松露香煎鵝肝意大利飯
厚燒安格斯肉眼扒