約咗2 個朋友👭🏻去南豐紗廠🏭本身諗住試第二間餐廳,但發現佢未開🙁見呢間cafe 有位,望落都幾靚就入咗去試下😛Matcha Latte $45以唔太識欣賞咖啡嘅我嚟講,次次去cafe 都係飲Matcha Latte🤣💚佢個拉花好靚,未飲心情都已經好好,奶同抺茶嘅比例調得唔錯,好有抺茶嘅香味😋All Day Breakfast $158去食cafe 我通常都會嗌all day breakfast,貪佢夠豐富,每樣都可以試少少🤩.車打芝士豬肉腸豬肉腸外面煎到好脆皮,外脆內軟,咬落去仲有淡淡嘅芝士🧀味😋.煙肉🥓煙肉係比較厚身嗰隻,有咬口,同埋煎得好脆,有啲啲肥肉所以唔會太乾,正☺️.煙三文魚嫩滑得嚟有陣煙熏嘅香味,食完之後依然會有陣少少嘅鹹味喺個口度🤓.炒蛋🍳炒得好滑唔會散開哂,而且份量好多😲.牛油果🥑有陣淡淡嘅香味,唔會太生又唔會太熟,啱啱好,口感好creamy😚.野菌🍄食食下先發現原來佢有好多菇係個底度,有驚喜🤭本身菇已經有陣香味,所以就咁加少少調味已經好好食👏🏻.酸種麵包🍞不嬲去cafe 都好鍾意食佢啲包,個皮焗到好脆有咬口,而個包入面就煙靭得嚟仲係好soft,識食一定係食sour d
Matcha Latte

Matcha Latte $45
All Day Breakfast

All Day Breakfast $158
車打芝士豬肉腸
豬肉腸外面煎到好脆皮,外脆內軟,咬落去仲有淡淡嘅芝士🧀味😋
煙肉🥓
煙三文魚
炒蛋🍳
炒得好滑唔會散開哂,而且份量好多😲
牛油果🥑
野菌🍄
酸種麵包🍞
不嬲去cafe 都好鍾意食佢啲包,個皮焗到好脆有咬口,而個包入面就煙靭得嚟仲係好soft,識食一定係食sour dough😎
薯餅🥔
炸得好香口,外面好脆,裡面嘅薯仔唔會散修修,但仲係好軟,唔會成口油🤪
乳酪杯
酸酸甜甜,仲有少少水果係入面,又健康又好食🤣
佢仲有啲沙律菜係下面墊底,用咗沙律醋嚟調味,開胃得嚟又好食🥗鍾意食croffle 嘅可以加$15 轉🧇🥐下次等我試下先!
素南瓜燉飯

素南瓜燉飯 $118
賣相好靚,risotto 飯粒煮得有咬口,但唔會太硬,上面用咗啲新鮮南瓜同脆脆地嘅粒粒做裝飾🎃食落更有層次,個汁做得好creamy,不過我係略嫌佢味道比較淡,果然係健康素食之選🤣🍀
慢煮澳洲牛頰肉醬薯丸

慢煮澳洲牛頰肉醬薯丸 $138
未食過薯丸,見佢個名幾特別就嗌嚟試下,本身以為佢係啲好大粒嘅炸薯仔波波🥔上枱後先發現原來佢哋係將啲薯仔加麵粉撈埋,然後整成好似貓耳朵咁嘅size👂🏻口感比平時嘅pasta淋同會有少少漿住個口嘅感覺,幾得意😜牛頰肉煮得好淋,一咬就散,番茄肉醬都好濃郁,我幾鍾意🥰
餐廳有分入面同出面,入面裝修就用咗深灰色tone 加水泥feel,好有工業風🐘然後出面就有幾張長木枱同凳🪑有帶寵物嚟玩嘅朋友可以坐係出面,雖然誤打誤撞入咗嚟,不過餐廳水準都唔錯,所以好滿意🫶🏻
2024-03-16
Matcha Latte