2023-02-10 427 瀏覽
平時去酒樓食飯就食得多啦,但估唔到工廈都有中菜食wor🤩而且質素重好唔錯!如果唔係朋友介紹我嚟食,我都唔識tim環境《御膳》位於觀塘敬運大廈,地方雖然唔及普通酒樓咁大,但勝在環境乾淨舒服😌食物《御膳》有好多唔同款式嘅中菜,由海鮮、小菜、小炒不等😋我哋一家幾個人就試咗佢嘅芙蓉蛋白蒸老虎斑、八寶鴨、白胡椒爆炸南非鮑魚、花雕蛋白蒸大肉蟹同埋上湯浸時蔬😍每款菜式都好正,特別係d海鮮🦞好夠真材實料,同原汁原味,喺出面普通嘅酒樓應該未必食到至於個八寶鴨亦相當有驚喜⭐️亦唔係度度都可以食到😌佢入面有蓮子,紅棗,薏米,冬菇,芋頭,瑤柱, 栗子, 金華火腿 ,糯米。但每日只係限賣5隻。好彩我哋一早打去book定咋🤭🤭呢個真係好好食👍🏾強烈推介下次再有家庭聚會,或者大時大節,我都會再嚟《御膳》!

食物
芙蓉蛋白蒸老虎斑
花雕蛋白蒸大肉蟹
白胡椒爆炸南非鮑魚
八寶鴨
上湯浸時蔬

《御膳》有好多唔同款式嘅中菜,由海鮮、小菜、小炒不等😋

下次再有家庭聚會,或者大時大節,我都會再嚟《御膳》!
芙蓉蛋白蒸老虎斑
花雕蛋白蒸大肉蟹