2019-05-15 129 瀏覽
工廈裹臥虎藏龍私餐廳甚多。搵搵下搵到呢間有唔少好評既日本🇯🇵野。舖頭設計係日本家庭式小店感覺,燈光較暗,好適合三五知己小酌一番。一開始叫咗個沙律 🥗#油甘魚牛油果海膽沙律 $98海膽係加拿大海膽,鮮甜同好creamy夾埋落咗醋嘅沙律菜,味道好特別fresh得黎帶海膽嘅濃烈。btw我食唔到牛油果🥑😂但好值得一試。研究完餐牌之後,覺得晚市定食A最吸引,$298 有齊晒鍾意食嘅刺身整既壽司杯、雜錦天婦羅、冷稻庭烏冬。壽司杯一條上枱靚得黎好有霸氣,其他枱食客見到都讚靚。印象最深刻係:#海膽三文魚🍣海膽鮮甜,回甘味重,完全無腥味,三文魚係三文魚腩,厚身而且肥美,魚味重。#赤牡丹蝦超大隻!肉質清甜帶彈性!#二本爪蟹肉蟹膏好少食到蟹膏既壽司😍蟹膏好多夠拌個壽司飯。好正呀。其他嘅都好新鮮。#雜錦天婦羅 🍤薄薄一層脆粉漿,外脆內食到食材既原味道👍👍👍高質。#冷稻庭烏冬好鍾意食稻庭烏冬🤩但呢個烏冬入邊會有薑末,食落會有生薑味。我對薑味還好但唔鍾意食薑嘅朋友可能會唔鐘意。食食下因為附近有其他客人食緊串燒,瀰漫着串燒嘅香味。咁我地緊係要試埋佢啦!#雞腎 $18、#雞軟骨 $18、#牛舌 $38 同#黑豚肉 $
工廈裹臥虎藏龍私餐廳甚多。
搵搵下搵到呢間有唔少好評既日本🇯🇵野。

一開始叫咗個沙律 🥗

#油甘魚牛油果海膽沙律 $98
油甘魚牛油果海膽沙律

壽司杯一條上枱靚得黎好有霸氣,其他枱食客見到都讚靚。

印象最深刻係:

#赤牡丹蝦
超大隻!肉質清甜帶彈性!

#二本爪蟹肉蟹膏
好少食到蟹膏既壽司😍蟹膏好多夠拌個壽司飯。好正呀。

特上壽司杯

其他嘅都好新鮮。

#雜錦天婦羅 🍤
薄薄一層脆粉漿,外脆內食到食材既原味道👍👍👍高質。
天婦羅

#冷稻庭烏冬

稻庭烏冬

#雞腎 $18、#雞軟骨 $18、#牛舌 $38 同#黑豚肉 $26
串燒

串燒都係以鹽/黑胡椒調味,食落都唔錯,如果可以再鹹香啲就好啦。

總結:價錢唔貴以呢個價錢食到呢個質素,超值!
2019-05-14
油甘魚牛油果海膽沙律