2018-04-03 375 瀏覽
好耐都無嚟到觀塘既工廈搵食,呢邊既餐廳小店真係愈開愈多,因為要去駱駝漆買嘢先會行到上嚟,咁啱買完就見呢間,環境好似幾舒服咁,再望埋出面既menu見都唔太貴就二話不說入去食。我地兩個人見兩人餐都係$188,晚餐計返都唔洗$100一個人,就叫咗呢個餐嚟食,兩人餐係包一個14吋既大Pizza、一個意粉/沙律同兩個汽水。佢地既pizza都有好多選擇,第一次嚟食就保守啲叫咗個「Meat肉」款嚟試,嚟到先發現原來pizza係咁大塊,一塊已經好大,成個14吋pizza仲可以分到8份。佢既用薄既餅底,我自己比較鐘意呢種餅底,好容易食同唔會太搶pizza本身既味道,芝士都好多而且配料都好香。而另一樣我地就揀咗一個黑松露意粉,佢既黑松露真係非常之香,微微靠近啲味已經聞到,食落去啲黑松露味都好勁。最後飲品我地就揀咗呢隻第一次見到果汁,朋友揀咗雜莓味,而我就叫咗青提子味,因為本身就好鐘意有汽既果汁,而睇返佢既成份更加係寫無糖無加工,飲落去既水果味都好重。朋友都好鐘意呢間舖頭,話下次都要再嚟,睇返佢menu見佢都有做外賣服務,係觀塘返工既朋友都可以試下!

Meat

黑松露意粉