2017-10-11 202 瀏覽
觀塘工業區多野食係人都知!工廈就黎變美食大廈了。係創紀之城後面,十分隱蔽既小巷就係阿元來了既入口,如果大家唔識路的話,見到阿元飲料店的話可以問一下,而且店員係純正台妹~各位熱愛台妹既男士們,不妨去朝聖一下。比起西環,呢度店面大好多。而且有好多台灣特色擺檔用既餐車,好有舊式感覺。而且枱櫈都好有傳統台灣小店感覺,好似真係置身於台灣一樣。每個角落都有唔同既景點,講真如果無咩客人,你又唔怕醜的話,其實可以係度影下遊客相!雖然唔知呢條樓梯有咩用,但係我都係好想再講一次!如果你真係唔怕醜,真係可以去影返幾張呃Like相裝匙羹既小木桶都好可愛,呢個設計好加分台南擔仔麵($35)擔仔麵聽就聽得多啦,但完完全全唔知係咩黎。見到有半粒魯蛋,半粒肉丸,一隻蝦。蒜茸同肉燥,加埋莞茜。其實只係加左湯既肉燥麵,湯底夠濃,肉燥夠多再加上蒜茸好重口味。但份量唔多,細細一碗。麵類似油麵,但比較淋,大大啖的話應該3啖就無了。本人覺得$35一配會偏貴,如果再大碗小小會好一點。九分芋圓(溫)($30)除左芋圓重有粉圓,但好可惜糖水唔夠甜。芋圓份量夠多,但口感唔夠。覺得X班長既芋圓地瓜圓香甜D,但可以過下口癮的。如果有埋仙草會
各位熱愛台妹既男士們,不妨去朝聖一下。
比起西環,呢度店面大好多。而且有好多台灣特色

雖然唔知呢條樓梯有咩用,但係我都係好想再講一次!
如果你真係唔怕醜,真係可以去影返幾張呃Like相

裝匙羹既小木桶都好可愛,呢個設計好加分

台南擔仔麵
台南擔仔麵($35)
擔仔麵聽就聽得多啦,但完完全全唔知係咩黎。
見到有半粒魯蛋,半粒肉丸,一隻蝦。蒜茸同肉燥,加埋莞茜。

本人覺得$35一配會偏貴,如果再大碗小小會好一點

九分芋圓(溫)
九分芋圓(溫)($30)
覺得X班長既芋圓地瓜圓香甜D,但可以過下口癮的。
如果有埋仙草會更加有口感。

下午茶既價錢算貴,但畢竟都係過江龍,都可以啦。
另一點就係,店內都有台妹服務員哦~~
2017-09-12
台南擔仔麵