2016-10-28 1149 瀏覽
平日一講食西餐,個腦只諗到肉類,好少會同海鮮掛鈎。其實西餐一樣有海鮮食,當然同我哋中式蒸煮同汆熟有唔同。人各有喜好,我就比較鍾意西式嘅煮法,起碼無咁單調,多啲變化!早排生日,女友知我鍾意食蝦,就帶左我黎呢間餐廳食。餐廳主打係西餐,不過唔係淨得食肉,都有唔少海鮮菜式女友話有味加勒比海飛魚籽海鮮球我一定鍾意食。初初上枱時睇落以為只係肉丸黎,一咬先知係魚肉同蝦肉嘅混合體口感比中式炸蝦球有過之而無不及,配埋個有好濃蕃茄味又酸酸甜甜醬汁,味道認真一流,真係一試難忘。主打我梗係要食好啲,我叫打左碟波士頓龍蝦天使麵,更加無令我失望。隻龍蝦足有五六吋長,開邊配上芝士焗出黎非常香口老遠已聞到香味,食落口更龍蝦味十足,絕對唔似外邊啲冷藏貨無黎味道蝦身又夠晒肉地,連天使麵都用龍蝦汁煮過,碟麵已經值九十分,配上美味嘅龍蝦,直頭滿分享受! 最尾食埋甜品先走!
門口
平日一講食西餐,個腦只諗到肉類,好少會同海鮮掛鈎。

其實西餐一樣有海鮮食,當然同我哋中式蒸煮同汆熟有唔同。
加勒比海飛魚籽海鮮球

女友話有味加勒比海飛魚籽海鮮球我一定鍾意食。
初初上枱時睇落以為只係肉丸黎,一咬先知係魚肉同蝦肉嘅混合體

餐湯
波士頓龍蝦天使麵

波士頓龍蝦天使麵
焦糖燉蛋
最尾食埋甜品先走!
2016-10-13