2018-05-16 338 瀏覽
觀塘工廈區愈開愈多美食,今次係同朋友慕名而來。其實已經係第2次黎,第1次黎既時候唔知要book位,食左個閉門羹。所以今次黎之前一個星期已經book定左。食飯既時候都見好多人無book位就黎左,但員工都係答full booking,位都無得你等,所以大家記得一定要book枱!一入到餐廳,個環境同外面係兩個世界,裝修簡約,有擺放植物,由一個陳舊工廈進入左小清新地帶,令人感覺舒服。同埋雖然滿座,但每張枱之間都有空間,唔會令你好有壓迫感,可以好舒服咁傾計食飯。不過奇怪啲碟差唔多隻隻都有崩左,唔知係咪特色黎,哈!咖哩味道偏椰香味,咸淡適中,但啲汁較水,濃結啲會比較好。牛腩同薯仔唔算太入味,有點可惜。因爲咖啡牛腩無配飯,我地特意叫左薄餅去配咖哩汁。薄餅切開一舊舊方便食,好酥脆,一流蝦餅外層是一層薄薄的炸粉,咬落脆卜卜,內涵都啖啖蝦肉。正甜品有別於泰國餐廳,係西式甜品。檸檬撻酸酸甜甜,岩岩好清除左剛才既油膩。係一個完美既句號。整體來說都值得推薦,服務都很好,下次會再黎試下其他食物。

不過奇怪啲碟差唔多隻隻都有崩左,唔知係咪特色黎,哈!
黃咖哩牛腩

烤薄餅
泰式炸蝦餅
蝦餅外層是一層薄薄的炸粉,咬落脆卜卜,內涵都啖啖蝦肉。正

檸檬撻
整體來說都值得推薦,服務都很好,下次會再黎試下其他食物。
2018-05-15
烤薄餅