2018-05-08 135 瀏覽
銅鑼灣收工,肚餓想食消夜,想簡簡單單食碗酸辣粉,同事建議去麻辣派對,好,就去食碗酸辣粉。點知,我錯了,點解裝修可以靚到甘誇張真的是派對,可以開派對。浪漫的燈光,鮮豔的花球,空間感十足的卡位,絕對唔係食碗酸辣粉甘簡單連個餐牌設計都甘靚,價錢呢?只是普通茶餐廳收費,仲想點?都係那句,打開餐牌樣樣都想食,但是胃只一個熱辣辣上菜,山城回鍋肉色,香,味俱全,甘有鑊氣,點可以唔送飯,快快叫了每人一碗靚仔(白飯)唔好以為川菜只可以食辣,餐廳非常貼心,由走辣,BB辣,小中大辣,任君選擇,我們所有菜式都叫了小辣,因為嚐辣味之餘,也可以食到食物本身的味道講返這個回鍋肉,好有水準,還有碎蛋一齊炒,小辣岩岩好,回鍋肉半肥瘦,好正本身好鍾意食秋葵,呢個涼菜好好味,蒜味加上黑醋味好夾,涼菜都可以送飯我最愛的口水雞,食川菜必點,這碟口水雞,雞肉嫩滑,花生脆口,好香好香,那個汁真係回味至極一定要叫碗酸辣粉,餐牌寫上這是最好食的水晶粉🤔反而我覺得一般,可能食完之前那幾樣重口味,這碗小辣酸辣粉變得平平冇奇,酸度不夠,湯底比較遜色,水晶粉是不錯,爽滑而不易斷。我們將水晶粉沾上口水雞汁再食好正啦(太重口味了我們🤦🏻‍♀️)店員
點知,我錯了,點解裝修可以靚到甘誇張

真的是派對,可以開派對。

連個餐牌設計都甘靚,價錢呢?只是普通茶餐廳收費,仲想點?
都係那句,打開餐牌樣樣都想食,但是胃只一個
山城回鍋肉
熱辣辣上菜,山城回鍋肉

黑醋伴秋葵
口水雞
金牌酸辣水晶粉
我們將水晶粉沾上口水雞汁再食
好正啦(太重口味了我們🤦🏻‍♀️)
店員見你食到差不多,就主動送上這個桂花糖水,食完重口味的東西,再食清涼的桂花糖水不錯👌貼心
整體來說好正,平靚正,要介紹多點朋友黎食☺️
2018-05-06
$135 (宵夜)
山城回鍋肉
黑醋伴秋葵