2016-11-28 116 瀏覽
話說有朋友仔話呢間好食, 特意有請本座到來試食火鍋就食得多,但係烤魚鍋香港又唔係常見,而呢間係以烤魚煲最拿手! 於是趁星期一幾隻腳搭去大圍一趟!可能係星期一,冇乜人,所以一去到就有位,地方都算清潔。店員有禮,不過有漏單要提醒兩次先上,呢點要留意食左D乜?原條魽魚唔食等於冇來過! 一上已經有好香的花椒味,魚亦唔簡單,先炸至香脆七成熟,湯一滾煮熟埋剩下三成 !麻而不大辣,魚味好出! 先炸後魚腥味完美地去了,淡水魚最大問題都俾佢完美解決了,勁!食雪花肥牛,未食一睇已經知唔係一般貨色,色澤同花紋都好平均,入口當然係半溶並且有甘香感覺啦! 和麻辣湯底真係好鬼夾,仲要係同魚湯! 廣島蠔蠔來講味道佢算唔錯,有鮮味。不過大家有眼所見,佢係上左五舊冰,所以要食就要俾D 耐性等佢溶,唔係就咁放落去出面熟晒裡面仲係舊雪!手打墨魚滑可能係主菜太出色,呢舊變得普通DD ,不過 OK 既,鐘意墨魚滑的朋友就叫啦!都唔係伏來的水蜜桃沙冰呢杯野幾好飲,而且水蜜桃味亦出到來,配住D 麻辣湯一啖冰一啖辣其方都幾爽! 滷豬肚   魚皮餃   炸魚皮   響鈴呢堆係標準火鍋配料,你懂的 >  ~ 冇又唔得,我地都係叫
話說有朋友仔話呢間好食, 特意有請本座到來試食

食左D乜?

和麻辣湯底真係好鬼夾,仲要係同魚湯!

廣島蠔

手打墨魚滑

滷豬肚   魚皮餃   炸魚皮   響鈴

呢堆係標準火鍋配料,你懂的 >
 ~ 冇又唔得,我地都係叫左

手打烏冬

點解唔放埋落去標準火鍋配料群? 呢個你唔食以上配料群都冇乜所謂,但係最後一定要叫呢個 ! 佢同麻辣湯底夾到暈!

唔駛諗,叫啦!
烤魽魚大,中辣
雪花肥牛
成晚叫的食品
  • 原條魽魚 (大) 中辣
  • 特級雪花肥牛(大)
  • 烤魚火鍋及配料