2021-02-22 52 瀏覽
星期日同朋友去咗銅鑼灣shopping 行到去sogo嗰頭見到有間新開嘅火鍋店叫做碼頭故事 我哋就決定入去試一試佢我哋入到去一坐低就即刻叫左個鴛鴦鍋湯底我哋就選擇咗牛油紅鍋(小辣)同埋大骨百味湯鍋 (一個就重口味 一個就清淡d)食物方面係menu大概有四至五十種嘅食物選擇 我哋嗌左大概十幾樣火鍋配料 而一米鴨腸同埋一米肥牛算是當中最有特色的食物 兩個的擺盤都相當靚 味道亦相當好 (P.S.我冇拎過把尺去度有冇1米) 另外我覺得貢丸同墨魚滑是必叫的配料 貢丸的肉味非常之濃 比起平常的更稍為大粒少少 墨魚滑亦好爽好彈牙 有好重的墨魚味 咬落去時都咬到墨魚粒 唔會話係好粉的感覺 但大家唔好以為佢係一間火鍋店就淨係得火鍋配料好食 最令我驚喜既係佢個豉油炒飯 真係好好好好味 豉油味岩岩好 唔會咸到死 而飯亦都粒粒分明 真係一個好的炒飯如果大家約左三五知己唔知食咩好 不妨可以考慮呢間餐廳

有好重的墨魚味 咬落去時都咬到墨魚粒 唔會話係好粉的感覺

如果大家約左三五知己唔知食咩好 不妨可以考慮呢間餐廳