2020-07-08 99 瀏覽
今日嚟到觀塘一棟工廠大廈上面食日本菜,大概七八點左右已經開始坐滿晒,大家果然好落力幫襯黃小店,如果想食dinner建議都係online bk定先!睇吓個Menu呢度主要都係食丼飯、串燒同壽司卷。最尾兩個人叫咗個松葉蟹肉海膽甜蝦丼主食、吞拿魚腩海膽卷、天龍卷,而小食有牛舌、流心芝士漢堡扒同明太子醬玉子燒,叫少個丼飯兩個人就可以試多啲其他小食。首先係個甜蝦丼,可以見到上面嘅材料係堆得非常之滿,至於下面嘅松葉蟹肉係超多,係食到最尾一啖飯都仲有餸,而個海膽同甜蝦一啲都唔腥,幾新鮮,個人唔太好魚子但都有一大堆係面頭,咁樣價錢合理抵食。至於兩個卷個人就鍾意天龍卷多啲,三文魚腩嘅油份夾埋炸蝦同入面嘅青瓜絲,幾滿足。反而吞拿魚腩海膽卷飯個比例係飯多過料,同埋丼飯入面都有海膽,所以食落感覺中規中矩,唔太驚喜。另外牛舌都算厚,總共有四舊一串,燒得岩岩好唔韌唔難咬,都ok多汁,價錢40幾都合理,可以一試。而漢堡扒係好厚嘅,正常味道,但入邊流心芝士整得幾好幾正。最後就個玉子燒,上面嘅明太子醬燒得焦焦地非常香脆,入邊嘅蛋好有層次同味道濃郁,夾埋甜甜地唔錯!晚餐食日本菜嚟講價錢合理,丼飯同串燒比較岀色,值得推介!

而漢堡扒係好厚嘅,正常味道,但入邊流心芝士整得幾好幾正。

晚餐食日本菜嚟講價錢合理,丼飯同串燒比較岀色,值得推介!