首先多謝OPENRICE俾左今次機會我參加試食團,推動左我打第一次既食評。 以屯門區既日本料理黎講, 八戶屋既表現非常唔錯, 價錢合理,下午1:30黎到都見到有人等位。食日本料理當然係要食魚生啦 , 一上檯就嘩嘩聲,好震撼!呢個魚生有4-6人份量(HKD $398),又新鮮又厚身又肥美, 仰有海膽OISHI!  鹽燒鯖魚一d都唔腥,聽講鯖魚同炭燒魷魚筒都係日本空運,可能因為呢個原因,所以覺得好好味。壽司賣相好靚,金龍蝦芝士卷同八戶龍皇卷,好靚!又足料!唔夠飽再食埋個溫泉蛋煙肉炒飯, 好香煙肉味!辛辣海鮮烏冬鍋,唔覺得辣,我可以再食辣D 鉄板牛舌,好香但因為個人唔多食舌,所以覺得麻麻,食左少少,鐵板味,牛舌下面仲有金菇,好聰明既配搭!牛油香蒜炒野菜就好一般,冇咩特別。飲品種類好多,有選擇困難症既朋友要揀好耐前菜沙律係柚子汁牛油果,無咩特別放到最後。估唔到呢個新裝修既商埸會果然會有新驚喜, 下次會再同屋企人再黎!

食日本料理當然係要食魚生啦

鹽燒鯖魚
炭燒魷魚筒
壽司賣相好靚,金龍蝦芝士卷同八戶龍皇卷,好靚!又足料!
金龍蝦芝士卷
八戶龍皇卷
唔夠飽再食埋個溫泉蛋煙肉炒飯, 好香煙肉味!
溫泉蛋煙肉炒飯
辛辣海鮮烏冬鍋,唔覺得辣,我可以再食辣D
辛辣海鮮烏冬鍋
鉄板牛舌
牛油香蒜炒野菜就好一般,冇咩特別。
牛油香蒜炒野菜
飲品種類好多,有選擇困難症既朋友要揀好耐
檸檬綠茶
芒果沙冰
前菜沙律係柚子汁牛油果,無咩特別放到最後。
前菜
2014-11-08