之前食過覺得值得再食,所以再同朋友兩個人嚟食。晚市套餐特別抵食,而且份量都好多,所以同朋友點左一個套餐,再另外散叫一啲串燒,已經好飽好滿足。套餐前菜係好特別嘅冰菜沙律,唔係周圍都食到,而且冰菜咬落去有少少爽口,帶鮮甜。大阪牛肉飯呢個飯嘅份量一定會令你好驚喜,絕對有二人份量。而且有大量嘅牛腩同牛筋,都煮得好入味,好林。配埋牛肉汁,食落去好香口。京蔥雞髀肉燒得剛剛好,個面有少少脆,食落去肉質嫩滑又juicy,正!鹽燒牛舌厚切嘅牛舌咬落去夠厚肉,帶少少煙韌,鹽燒令牛舌本身嘅香味更加香濃。豬腩葡萄卷呢個係餐廳推介,本身都有少少擔心會唔會唔夾,因為比較少食葡萄嘅料理。但係真係有驚喜😍豬腩燒得好香,食落去少少脆口,帶少少油脂感得來,又唔會太膩。而且葡萄嘅酸甜味,中和返油脂感,一定要試!餐廳成個環境都坐得好舒服,裝修都好似日式居酒屋,價錢尚算親民,住喺屯門嘅街坊一定要嚟試下😃

大阪牛肉飯

鹽燒牛舌