weekend成日都去屯門市覓食 今次就來到位於3樓嘅What The Pho!平時都鍾意食泰菜 但係就好少試呢間嘅越泰菜🙁我地到差唔多12點過D 所以餐廳內都好少人!🥗沙律拼盤(3款)鮮蝦柚子沙律、豬頸肉青芒木瓜絲沙律、牙車快沙律💰98先講鮮蝦柚子沙律:鮮蝦撈埋特供嘅醬汁夠fresh得來又惹味 柚子真係好清新好甜 超級爽口😍豬頸肉青芒木瓜絲:豬頸肉好大兩塊好滿足食肉獸!青芒同木瓜都好夾!兩隻都偏清甜🥰撈埋沙律汁酸酸辣辣好開胃牙車快:即係雞肉絲椰菜沙律 最好味嘅一款!酸甜得來又清爽 超級適合夏天🥳🌯香辣豬肉鬆粉皮生菜包💰88呢到嘅生菜包好與眾不同!除左有生菜用來包肉碎 仲有粉皮🤩 粉皮嘅存在大大豐富左整齊嘅口感!肉碎偏酸辣 唔會話太辣!粉皮數量多到最後要用粉皮包肉碎🤣而且佢一片片好薄 可以自己決定薄切定厚切!🌯香芒軟殼蟹米紙卷💰84米紙卷切開好似壽司咁入面有好多椰菜同青菜 夾住芒果好fresh!入面仲有好多粉絲 但係出面層米紙皮會偏韌😢有小小難咬開!🍝蛋網海鮮炒金邊粉💰78蛋網真係好大一層🤣好薄!但係會係冇味的!要掀開層蛋皮撈入面嘅金邊粉先會整體惹味D🍰越式千層糕(6件)💰46糕體唔會

💰98

🌯香辣豬肉鬆粉皮生菜包
💰88

🌯香芒軟殼蟹米紙卷
💰84

🍝蛋網海鮮炒金邊粉
💰78

🍰越式千層糕(6件)
💰46
糕體唔會太甜!好適合鍾意唔太甜嘅人 而且中間有一細樽椰漿 可以比你點住食 會甜左小小! 整體來講千層糕好煙韌 又係啱啱蒸好 熱辣辣😍

雖然呢間出名係pho 但係今次冇試過佢D湯粉或者撈檬!大家如果去都可以試下😍職員好nice 見到我地張台太多野食有主動過來幫我地移開🤣
越式千層糕(6件)
香辣豬肉鬆粉皮生菜包
香芒軟殼蟹米紙卷
蛋網海鮮炒金邊粉
2021-04-18
越式千層糕(6件)
香辣豬肉鬆粉皮生菜包
香芒軟殼蟹米紙卷