2022-12-17 31 瀏覽
好耐冇食韓國燒烤,見到炑八好似有好多野食,好似又有優惠,所以黎試下▪️特級牛肋骨非常腍,肉味重,而且好多肉汁。如果包埋生菜,就好似食緊漢堡一樣。而大蝦都好結實、爽口▪️厚切五花腩店員話最好最後先燒,同埋可以叫佢地幫燒,而且係好有需要,因為實在太厚,唔搵專業既黎燒,一定食唔到真正既味道。啲肉好結實,但唔會硬,表面都係脆脆地,包埋生菜會仲正▪️韓牛前胸肉非常寶貴既肉類,燒到6成左右就會非常好食▪️韓式豬皮配炒芝麻簡直係邪惡之選,豬皮好彈牙,有好多骨膠原既感覺,加芝麻令個豬皮更加香▪️蒜蓉牛油金針菇成個放上爐到燒,燒熟左之後,每一口都充滿住少少鹹既牛油,再加上金針菇比芝士包圍住,雖然都係好邪惡,但真係好好食▪️海鮮煎蔥餅有好多配料,而且塊餅都有一定厚度,所以食得好滿足,點埋醬汁一齊食,味道會更加豐富▪️荔枝梳打成粒荔枝出現係杯飲品到,所以味道會好正▪️藍天使梳打飲落去非常清新,非常順口❗️原來宜家有個韓牛毛巾禮盒,用唔洗100蚊就可以獲得優惠券,仲有韓牛禮盒,睇睇下真係好似真既韓牛
▪️特級牛肋骨
▪️厚切五花腩
▪️韓牛前胸肉
非常寶貴既肉類,燒到6成左右就會非常好食
▪️韓式豬皮配炒芝麻
▪️蒜蓉牛油金針菇
▪️海鮮煎蔥餅
▪️荔枝梳打
成粒荔枝出現係杯飲品到,所以味道會好正

▪️藍天使梳打
飲落去非常清新,非常順口

韓牛前胸肉
厚切五花腩