2022-01-18 390 瀏覽
呢間食肆我幫趁咗冇8次都有6、7次,次次都掛住食唔記得影相,今次終於記得啦😆。我仲記得第1次入去買外賣,係佢開業冇耐,我比門口啲食物相吸引,第一次係叫咗生炸脆皮雞脾煎蛋飯,同亞瑪咖哩薯仔牛腩飯。炸雞脾好香脆好味,仲有蔥油配襯,正👍🏻👍🏻👍🏻,咖哩牛腩都好好食,不過我嫌牛腩少😆。之後幾次外賣我都必定係炸雞脾飯做胆,再試其他不同野食,試過海南雞飯、川辣口水雞飯,而我個人會較鍾意口水雞既味道,不過2款雞飯都係屬於多骨少肉😅;又試過花膠雞濃湯米線,湯都幾好味😋;厚切吉列豬扒煎蛋飯既豬扒又係好香好脆好食😋;家鄉冬菇滷肉飯,味道係好好食,啲汁真係好似炆冬菇既濃汁😋,對於我呢啲鍾意撈汁食飯既人黎講啱晒😋;而今晚除咗炸雞脾飯,我就試咗黑糖醬油雞脾煎蛋飯,呢款雞脾都唔錯,啲雞肉好滑,不過我都係鍾意炸雞脾多啲😋😋除咗飯,佢地既例湯同將軍奶茶都好飲。😋我每次都會叫😆。報告完畢😆😆😆
外賣自取
  • 生炸脆皮雞脾煎蛋飯