2023-11-28 13 瀏覽
好耐無食過車仔麵,難得遇到呢間,所以就去試下啦▪️三餸一麵(柱候牛肋條、鮮竹墨魚魚卷、8吋長、豬骨清湯、雙倍惹味甜辣醬、河粉)首先豬骨清湯可以令到個甜辣醬既味道更加突出,甜辣醬就有少少甜醬再加少少辣,係大部份人都接受到既辣度,唔怪得叫做惹味。牛肋條都整得非常腍,好容易入口。而鮮竹墨魚魚卷都非常足料,好飽滿。珍寶蟹柳係超正,平時一兩啖就食完既蟹柳,宜家可以食到我非常滿足,鍾意食蟹柳既人一定要試呢個餸。▪️三餸一麵(必食牛筋腩、古法金錢肚、8吋特長脆皮腸、豬骨清湯、米線)我覺得佢既牛類食物都整得好好食,所以牛筋腩、金錢肚真係好容易咬得開,唔會好似係到咬得橡筋。個脆皮腸都好正,食落都好似有芝士味▪️爽脆藤椒魚皮呢個係我最期待既食物,非常爽口,雖然有藤椒,但係唔會令到嘴唇好麻。雖然呢個辣度比較高,但係會令人好過癮👍🏿▪️雙拼(韭菜餃、雲吞)每款有3粒,隻隻都非常飽滿,用料非常足夠,雲吞係會咬到隻蝦,而且湯底非常好味▪️菜心苗、腩汁份量不錯既菜心,加埋腩汁就更加好食,但好彩無過多腩汁,如果唔係就會好膩
好耐無食過車仔麵,難得遇到呢間,所以就去試下啦
柱候牛肋條、鮮竹墨魚魚卷、8吋長珍寶蟹柳、豬骨清湯、雙倍惹味甜辣醬、河粉

必食牛筋腩、古法金錢肚、8吋特長脆皮腸、豬骨清湯、米線

▪️爽脆藤椒魚皮
爽脆藤椒魚皮

▪️雙拼(韭菜餃、雲吞)
雙拼(韭菜餃、雲吞)

▪️菜心苗、腩汁
菜心苗、腩汁

2023-11-26
必食牛筋腩、古法金錢肚、8吋特長脆皮腸、豬骨清湯、米線
爽脆藤椒魚皮
雙拼(韭菜餃、雲吞)
菜心苗、腩汁