2020-05-29 638 瀏覽
每次黎親呢度食,都會見到長長的人龍,因為呢間泰國菜價錢親民,CP值幾高。今次雖然係兩個人黎食,但因為樣樣餸都幾平,所以叫下叫下都叫左幾多碟下^^。大概就係黃咖哩牛肉、炒金邊粉、蝦醬通菜同燒豬頸肉,埋單都係二百幾蚊,非常抵食。咁多樣食物之中,我就最滿意個黃咖哩,因為個汁夠曬香,係食得出用左好多香料個種正的咖哩。另外,蝦醬通菜亦都夠曬惹味,蝦醬的咸香同通菜真係好襯,獲氣亦都好夠,唯一美中不足的地方係通菜無咩葉的部分,搞到食落差咁D野咁。而炒金邊粉我地就一致覺得麻麻地,因為唔夠獲氣之餘,又比人感覺係撈金邊粉多過炒,所以下次應該都唔會再叫呢個。整體黎講,食物中規中舉,但勝在價錢平,食物質素又唔會太差,下次都會再黎。