2024-01-29 770 瀏覽
約左老友食晚餐又想食印度美食,上網搵資料係屯門置樂附近有呢間王子廚房主打中東菜同西式野,價錢都唔貴,就一於黎試試。6點半左右到餐廳都坐左7成人,2個人起初安排我地坐2人位,比較細d,但侍應都好好有張4人枱有人埋單都安排返我地轉枱,服務唔錯,坐底睇下餐牌老友話唔太肚餓,就先叫個個印度2人餐先,唔夠再加。肝菌蘑菇湯,餐包落單後先黎個餐湯同餐包,肝菌蘑菇湯主要係胡椒味,無乜菇味比較一般,餐包係蒜蓉多士新鮮烘起好香脆。春卷頭盤要個春卷,春卷似係公仔點心果d,無乜特別勝在新鮮炸香脆可口,跟左個泰式辣醬同綠色既青檸醬。印度烤雞烤雞鐵板上黎到已經出晒煙,雞都唔會太乾香料都入味。咖哩羊,烤餅咖哩羊要加15蚊,咖哩汁好濃厚,不過味道比較淡d,羊肉有4粒無羶味,仲有2粒薯仔,食咖哩都當然要配烤餅,烤餅比較腍身烤耐少少會好d。熱咖啡餐飲我要熱咖啡,熱咖啡有d驚喜有d奶泡,似Cappuccino,老友要熱奶茶都有另於一般餐廳既出品,有d驚喜。tiramisu最後甜品黎個tiramisu,咖啡味幾濃,少少酒味,用黎結尾。總結黎講呢個2人餐幾抵食,出品都唔錯當然有d野可以再好d,最緊要免加一,所以算幾抵食,值得推

肝菌蘑菇湯,餐包
肝菌蘑菇湯,餐包

印度烤雞
烤雞鐵板上黎到已經出晒煙,雞都唔會太乾香料都入味。

tiramisu

總結黎講呢個2人餐幾抵食,出品都唔錯當然有d野可以再好d,最緊要免加一,所以算幾抵食,值得推薦。