餐廳: 華星冰室 (克街)
資訊:

2019-10-02 2101 瀏覽
華星一直喺香港嘅明星冰室,除咗真係多明星光顧之外,亦係遊客嚟香港數一數二嘅必去餐廳。口碑之好,相信大部份人都心郁郁想試下,當然我亦唔例外。一拎起餐牌,就被老外早餐呢個名吸引到,我都諗咗一諗,先醒起原來係講緊老外最愛食嘅All Day Breakfast😂有薯餅、粟米、炒滑蛋、焗茄汁豆、煙肉同多士,份量好多,滑蛋炒得又香又滑,多士好厚,亦烤得好香脆。至於飲品當然係揀佢最出名嘅奶茶 (凍飲加兩蚊),果然名不虛傳,香濃細滑😋之前聽朋友講過佢嘅典故,留下深刻印象。話說點解佢要叫校長多士呢?原來唔係因為譚校長鍾意食,係因為佢嘅價錢好似譚校長一樣,年年廿五🤗真係估佢唔到!厚厚嘅多士配上香濃嘅黑松露同芝士,估唔到兩者唔單止冇互搶風頭,反而融洽配合,而且上枱嘅時候仲熱辣辣,咬一口,芝士能夠做到拉絲嘅效果,香氣充斥住成個口腔,令人覺得好滿足♥️
老外早餐

校長多士

$37.5 (下午茶)
老外早餐
校長多士