同朋友去食lunch, 喺門口等左15分鐘左右。有位尼泊爾帶位員工企喺門口度做体溫檢查。由於門口太細,歺廳又太小,朋友行過佢時包包唔小心撞跌左佢手上面果個探熱槍。我朋友已經即時同佢道歉,但個尼泊爾籍女員工竟然用尼泊爾語話我朋友係(旺角企街啲姐姐仔呢)。佢好唔好彩禁岩我朋友係尼泊爾人!佢 兜口兜面喺佢面前講我朋友當然嬲爆即轉身走。我開頭都未知咩事,佢拉走我出門口之後同我講返成件事,我咪入去問個店員點解禁感既態度!我問佢叫咩名我話要投訴,佢重好串感同我講i dont have a name, please leave the restaurant now!!!! 重要重複好幾次!尼泊爾文唔係個個香港人都聽得明,我覺得呢個女服務員肯定唔係第一次感話客人!一間歺廳啲食物就算幾好食都好,你服務態度垃圾成感,再好食都唔會有人去!我好希望呢間歺廳經理或老闆可以認真同呢位女員工 訓話!如果連少少服務態度既心都無,好明顯佢唔係好適合做飲食服務行業,留呢啲員工喺度只會趕客~