2019-02-22 207 瀏覽
呢間門面真係好俾心機,其實好耐之前一個Foodie朋友已經介紹過我去食,但係西環實在太遠終於嚟到今日先有機會試。四川辣野食得多,有得好似車仔麵咁自己揀餸嘅款式除咗麻辣燙之外呢度都係第一次,一個炒香辣喎最少要五個餸,揀咗魚腐、牛肚、牛肉、寬粉同埋萵筍,寬粉同萵筍吸晒啲辣嘅味,出邊沾有一層辣粉,非常入味,食到停唔到口。佢個份量兩個人食係啱啱好嘅,如果多啲人食就要叫兩份方份一或者帶多幾個餸,同埋我見隔離食酸菜魚都好似好好味,下次試吓。另外叫咗個口水雞,個汁好惹味,不過雞肉稍為可以再諗一啲,但係送飯一流。甜品當然要糍粑吧,相信都係川菜入面出名嘅一道啦甜品,煙靱嘅質感加埋黑糖醬汁,非常適合解辣,而且口感👍🏻
香辣鍋

口水雞