2023-06-18 4819 瀏覽
家人同我到Regent Hong Kong的The Steak House慶祝生日。知道The Steak House過往無論於Regent或Intercontinental時期都係咁出名,不過今次係第一次幫襯。雖然家人都有提早訂枱,不過可能因有太多booking,所以並未能安排window seat俾我地。當時係有小小失望,後來餐廳安排的另一位置,其實又自成一角。食物方面:麵包及牛油已經有驚喜,好味,不過要提醒大家唔好食太多。King Crab cake - 蟹肉的份量多,香味撲鼻。Classic onion soup - 洋蔥味香濃而甜,Emmental芝士濃郁。主菜我同家人都選擇食牛扒:,Spain braised short ribs - 呢款菜式的肉係全熟,肉味香濃而肉質都好嫩。US Rib eye (medium) - 香濃碳燒味,肉質都尚算嫩及juicey。Side dish方面,我地叫咗Potato Au Gratin及Sautéed mix mushroom,2款菜式都滿意。甜品方面,由於我地唔要朱古力,唔要有酒精,所以選擇並唔多,我地決定叫Apple Tarte T

食物方面:
麵包及牛油已經有驚喜,好味,不過要提醒大家唔好食太多。

King Crab cake - 蟹肉的份量多,香味撲鼻。

主菜我同家人都選擇食牛扒:,

甜品方面,由於我地唔要朱古力,唔要有酒精,所以選擇並唔多,我地決定叫Apple Tarte Tatin。蘋果好甜,配埋個homemade雲呢拿汁都算為晚餐加上完美的句號!

服務方面:
貼心的服務及中肯的意見,對整體評分加分不少!
2023-06-12
  • US Rib Eye