餐廳: The Point - Pizza & Pasta (The ONE)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2024-04-22 95 瀏覽
剛和朋友去湖南旅行, 吃了近一星期湖南菜, 真的有點不習慣, 朋友為了令我開心, 約我去意大利餐廳, 享受一個全西式晚餐.    The point  - Pizza & Pasta.  餐廳面積大,  燈光柔和,  座位闊, 整潔高尚.有巨型酒吧, 並設自置傳統石窯烤焗 Pizza, 侍應送上餐牌, 我們一起揀.龍蝦 Pizza 正做推廣,   以 Flaming  火焰  即場制作更具吸引力.套餐   $488/ for 2.  抵食,先奉送每人蘋果冰茶及檸檬茶.  解渴又開胃. 凱撒沙律:   真材實料有牛油果, 紅菜頭及羽衣甘藍, 有助護心補血, 營養價值高.龍蝦湯,  湯夠熱, 質感幼滑, 鮮甜黏口,  內含忌廉及龍蝦油, 味道濃郁 ! 湯入邊有龍蝦肉, 足料鮮味好飲. 火焰原隻焗釀龍蝦  Pizza  9",  夠霸氣.  Pizza  即叫即制, 上檯熱騰騰, 富炭燒香氣.     侍應替我們打火, 通知可以準備手機影相.   點火後, 火光紅紅, 來個視覺享受.   Enjoy ! 餅底採用意大利麵粉製作再用火山石窯,  入口少少煙韌而鬆脆, 美味好食. 加上芝士多,
餐廳面積大,  燈光柔和,  座位闊, 整潔高尚.
有巨型酒吧, 並設自置傳統石窯烤焗 Pizza,
侍應送上餐牌, 我們一起揀.
套餐   $488/ for 2.  抵食,
先奉送每人蘋果冰茶及檸檬茶.  解渴又開胃.
蘋果冰茶及檸檬茶
凱撒沙律
龍蝦湯
火焰原隻焗釀龍蝦 Pizza 9"
餅底採用意大利麵粉製作再用火山石窯,  入口少少煙韌而鬆脆, 美味好食. 加上芝士多, 做出拉絲效果.
 原隻焗釀龍蝦有很多肉, 釀配料足,  肉質爽甜彈牙,
龍蝦尾也藏有肉, 慢慢開心食.
巴馬臣黑松露薯條  ~  薯條夠熱夠香脆,  咸味適中,
巴馬臣黑松露薯條
不沾醬也很夠味, 黑松露醬另上, 方便大家分嚐.
冬陰功海鮮意大利飯,  賣相吾錯.  主角有 虎蝦, 大蜆, 藍青口, 魷魚.
冬陰功海鮮意大利飯
巨型虎蝦兩隻, 每人一隻, 肉質彈牙又爽甜.
意大利飯味道濃郁, 口感煙韌.  Yummy!
食物調味好, 口感多元化,  食得好滿足.
蘋果冰茶及檸檬茶
凱撒沙律
龍蝦湯
火焰原隻焗釀龍蝦 Pizza 9"
巴馬臣黑松露薯條
冬陰功海鮮意大利飯