2024-01-25 24 瀏覽
前菜 - 酸橘汁吞拿魚莎莎 🍊酸酸地,幾開胃。而且洋蔥同埋蕃茄切碎配搭起嚟創造咗豐富口感。洋蔥🧅碎有清新刺激的口感;酸橘汁再加番茄就有酸酸甜甜的口味另一個前菜是欖油煎蝦配多士~少少辣,但辣得過癮!🦪磯燒鮑魚燴飯是一種奢華的享受。一般 Risotto 都會幾 creamy 感覺難以消化,但係廚師煮得幾特別、感覺清新但仍然保留到有恰到好處嘅 Risottle-feel 磯燒鮑魚煮得好冧身,又不乏彈牙口感~🐖豬鞍扒非常厚身,但都能夠煎到裏外均勻,如果慢煮埋,就更加正!Pearl 吸引我嘅地方都在於有好多有特色 cocktail 🍸 之前飲過一杯玄米茶味的~ 今次叫咗一杯斑蘭味道的~ 上層有綿厚的芝士奶蓋(menu 寫 taro cheesecake) 裏面味道有椰子添🥥
前菜 - 酸橘汁吞拿魚莎莎

另一個前菜是欖油煎蝦配多士~少少辣,但辣得過癮!

磯燒鮑魚煮得好冧身,又不乏彈牙口感~

🐖豬鞍扒
非常厚身,但都能夠煎到裏外均勻,如果慢煮埋,就更加正!