海港城最近新開咗一個韓國過江龍,主打甜品同埋刨冰都別具一格!玫瑰醬八爪魚年糕玫瑰醬永遠都係我嘅最愛,年糕本身冇乜味所以好靠呢一個好濃郁嘅醬包裹住🤤八爪魚亦都好大隻唔係碎濕濕!橡果黑毛豬卡邦尼意粉煙肉煎到好香脆,醬汁濃稠度啱啱好,唔會因為食得慢芝士醬凝固咗~北海道粟米蛋糕睇得出呢個蛋糕係非常用心之作😍目測每一層都非常清楚俐落,起碼有六種層次!其中最鍾意面頭嘅甜餅乾脆~配搭甜粟米別有一番味道,喺出面好少食到粟米做嘅蛋糕😋黃豆粉紅豆甜心刨冰紅豆刨冰非常綿密,唔會食到一粒粒冰粒,配上黃豆粉同花生醬嘅味道,成件事即刻好韓~中間仲有麻糬同花生粒~驚唔夠醬汁仲有煉奶添怦然心動熱情果梳打(凍)鍾意酸味嘅我有熱情果仲有少少檸檬片,個人非常啱口味!甜蜜桃桃伯爵冰茶(凍) 普通嘅味道好香,淡淡嘅伯爵茶唔會太苦~作為新式嘅韓式Cafe打卡一流!!

玫瑰醬八爪魚年糕

橡果黑毛豬卡邦尼意粉

北海道粟米蛋糕

黃豆粉紅豆甜心刨冰

怦然心動熱情果梳打(凍)
鍾意酸味嘅我有熱情果仲有少少檸檬片,個人非常啱口味!

甜蜜桃桃伯爵冰茶(凍)
普通嘅味道好香,淡淡嘅伯爵茶唔會太苦~

作為新式嘅韓式Cafe打卡一流!!