2019-01-17 104 瀏覽
尖沙咀溫莎大廈附近周圍都係酒吧,竟然俾我見到間以花為主題的cafe, 門口已經好靚喇!連地板都好靚入到餐廳仲有個咁靚的bar table位,打卡一流對住咁靚的環境,食野都開心好多呀我同朋友6點左右就到餐廳,仲未有其他食客,當然打下卡先喇但係已經見到好多張枱放左留坐牌,老闆話今日full booking, 好彩我地都預早book枱咋眨下眼已經坐滿哂人喇餐牌有分是日晚餐同電子餐牌的散點種類都幾多我地點左2個dinner set忌廉磨菇湯湯用粉藍色碗好靚好少女忌廉湯夠creamy好濃味香草蜜糖燒春雞配德國腸燒春雞份量好足好大隻春雞的皮燒得夠脆身淡淡的蜜糖味不會搶走雞味但個人喜歡濃味如蜜糖味多一點會更惹味德國腸啖啖肉配蜜糖芥末醬脆薯角又脆又大條而且好夠味完全不用點茄汁吃到停唔到口明太子醬海蝦扁意粉意粉軟硬度煮得剛好明太子醬帶忌廉味夠creamy明太子醬混於意粉中每一口都吃到明太子要讚一下海蝦夠爽夠鮮甜完全新鮮絕對不是用雪藏蝦凍檸茶凍檸茶不會太甜還有檸檬裝飾好cute本來仲想點埋是日甜品朱古力芝士蛋糕,但dinner set已經食到好飽,唯有下次先黎試甜品喇

入到餐廳仲有個咁靚的bar table位,打卡一流
對住咁靚的環境,食野都開心好多呀

我同朋友6點左右就到餐廳,仲未有其他食客,當然打下卡先喇

眨下眼已經坐滿哂人喇