2023-11-29 283 瀏覽
為答謝蕃薯uncle親自陪同下介紹睇尖沙咀針灸神醫,針完後就喺對面H Zentre搵咗間酒吧「room 3」嘆番兩輪歡樂時光!店子暗黑嘅門面一啲都唔起眼,二人只係被大大隻「Happy Hour」字句吸引先行埋去𥄫多兩野。發現每日下午四點到七點可以$108享用包一客前菜、一條串燒及一杯飲品嘅歡樂套餐,覺得都幾抵所以就入咗去試。穿過鐵柱竹林都幾神秘吓。布簾身後流線型嘅室內設計非常獨特,配埋貌似精靈球嘅燈飾,感覺好似進入咗第二個空間咁!左邊凹咗入牆為金光閃閃嘅酒吧區。吧尾嘅陳列架上展出多款日本威士忌。中央位置為舒適闊落嘅半梳化位。窗邊及拍牆有幾張鏡枱高櫈,散座嘅格調各有不同。入座後不久,每人先有杯清新嘅迎賓飲品。多頁酒牌首頁先道出設計者嘅概念。由於內頁嘅飲品項目均冇歡樂優惠,所以就冇費神深入研究。一頁歡樂酒牌簡單易明,套餐中嘅三項前菜、串燒、飲品必需從指定款式選出,$108/客,另收加一服務費,最後落單時間為傍晚六點九。兩口子一紅一汽酒,各自為政。海鹽枝豆:唔知啲枝豆係咪煮得過熟呢,腍身得黎仲有啲粉。鱈魚干:鱈魚干則巧薄香脆,淨睇之後嘅前菜都係揀佢就知邊樣好食啲啦!雞腎:凹凸不平嘅串燒雞腎外
穿過鐵柱竹林都幾神秘吓。
左邊凹咗入牆為金光閃閃嘅酒吧區。
吧尾嘅陳列架上展出多款日本威士忌。
中央位置為舒適闊落嘅半梳化位。
窗邊及拍牆有幾張鏡枱高櫈,散座嘅格調各有不同。
入座後不久,每人先有杯清新嘅迎賓飲品。
迎賓飲品
兩口子一紅一汽酒,各自為政。
紅酒、汽酒
海鹽枝豆:唔知啲枝豆係咪煮得過熟呢,腍身得黎仲有啲粉
海鹽枝豆
鱈魚干鱈魚干則巧薄香脆,淨睇之後嘅前菜都係揀佢就知邊樣好食啲啦
鱈魚干
雞腎:凹凸不平嘅串燒雞腎外表雖然好似燒燶咗咁黑
,不過咬落卻爽脆多汁,送酒一流。
串燒雞腎
雞頸:或許因自己太過期待所以尤其失望,雞頸串燒肉多過皮,而且肉質過腍,毫無彈性,完全唔似食緊雞頸囉
串燒雞頸
雞軟骨串燒雞軟骨粒粒脆卜卜。
串燒雞軟骨
雞皮餃子:意外地,脹卜卜嘅雞皮餃子皮層脆薄不油膩,飽滿嘅餡心軟嫩甜美
,十分可口。
串燒雞皮餃子
尖沙咀商場酒吧「room 3」時尚高雅,歡樂套餐有香口小食送酒酒,唔係餐廳黎講質素算好好,價格亦唔算過份,不過想多啲人幫襯似乎要做多少少宣傳功夫,因為好難留意到佢嘅存在。
2023-11-24
$240 (其他)
鱈魚干
串燒雞腎