Mulino

尖東海旁好多餐廳都試過,今次試埋呢間地中海餐廳,outdoor位比其他店濶落,我地坐最捧的窗座位,黃昏時間望住天色漸變真係好靚! 🥃Smoky Mill用玻璃蓋蓋住入面注滿煙 ,店員轉住打開蓋,蘋果木煙薰味隨之而來,香氣撲鼻。Rum 酒作base,有柑橘、士多啤梨,飲到尾都好香煙薰味。🍸VasiliaTequila base,有椰子、百香果、柑橘,幾有夏日感,好fresh ! 🍤Shrimp Scampi 檸檬香蒜辣汁,酸酸辣辣好開胃。香烤大蝦爽彈大隻,附上sourdough 點汁食。🍔Beef Burger SliderMini burger3件,唔好睇佢mini size,牛肉都幾厚身,咬落juicy, 酸瓜唔太酸不錯! 仲要有粗身薯條,香脆! 🍝Squid Ink Linguine with Crab Meat黑白配既墨魚汁蟹肉扁意粉, 蟹肉分量好多,墨魚汁意粉煙韌,硬度剛好,沾上香蒜辣汁既味道平均,伴上蕃茄仔幾清新! 🍰Chocolate Temptation Cake朱古力控當然選了朱古力蛋糕作甜品。中間朱古力滑順馥郁,上面香軟蛋糕口感濃醇

🥃Smoky Mill

🍸Vasilia

🍤Shrimp Scampi
檸檬香蒜辣汁,酸酸辣辣好開胃。
香烤大蝦爽彈大隻,附上sourdough 點汁食。

🍔Beef Burger Slider
仲要有粗身薯條,香脆!

黑白配既墨魚汁蟹肉扁意粉,

🍰Chocolate Temptation Cake
朱古力控當然選了朱古力蛋糕作甜品
中間朱古力滑順馥郁,上面香軟蛋糕口感濃醇