2021-02-20 176 瀏覽
今晚嚟咗一間幾有特色嘅餐廳。聽服務員講,依度嘅嘢食加咗大概10至20mg嘅CBD,CBD係一種取自大麻嘅物質,有令人輕微放鬆嘅效果,但唔會令人上癮。日式芥末忌廉香煎廣島蠔闊條麵Wasabi Hiroshima Oyster Fettuccine廣島蠔味道夠濃郁,幾鍾意芥末味寬條麵,但唔會有攻鼻嘅感覺,只可惜份量細咗少少。青咖喱安吉拉雞卷Green Curry Chicken Enchiladas上菜嗰陣已經夠哂熱辣辣,青咖喱夠哂辣,有喺泰式餐廳食嘅水準。雖然熱量應該都幾高,不過係值得食嘅。班尼迪蛋銀鱈魚配白酒芥末汁伴香蔥薯泥Pan Seared Black Cod with Egg Benedict我不嬲都幾鍾意食Egg Benedict,配搭銀鱈魚又真係未試過。銀鱈魚煎得幾好,薯泥有淡淡嘅芥末味,整體效果唔錯。開心果青檸鮮奶油芒果千層酥Mille Feuillet依份千層酥絕對有驚喜,個酥夠晒脆,芒果香甜,配埋開心果,令我幾滿意。餐廳啱啱營業有八折。Med Chef有gimmick之餘,最緊要係味道唔錯。

日式芥末忌廉香煎廣島蠔闊條麵

青咖喱安吉拉雞卷