上年豬女同朋友去完澳洲旅行,1直都對食過既西瓜蛋糕念念不忘。今日朋友生日,咁岩行過the one見到,就決定買番個泥回味下。首先講下蛋糕既外表,佢最底層係1個杏仁餅底,中間夾雜住西瓜同忌廉,最上層就係1層士多啤梨配上可食用既玫瑰乾花,層次分明,又紅又粉紅,顏色非常靚,超級吸晴,絕對igable味道方面,如果有食過澳洲西瓜蛋糕既你,又好掛住呢個味道,我建議你1定要去試下,因為味道幾乎1模1樣,令我好似番左去澳洲旅行咁。第1啖咬落去,有一陣淡淡既玫瑰花香味加上甜甜既士多啤梨,非常清新。而西瓜就非常之清甜爽口,同忌廉好夾。餅底既杏仁味就唔算好濃,但本身豬女同朋友仔都唔係好好杏仁,所以就覺得岩岩好。總括泥講,豬女就好鐘意呢個蛋糕,1泥覺得味道夠特別,比較少見,2泥覺得味道唔太甜又夾得好好。超級推介溫馨提示,the one舖頭淨係收cash同支付寶,係唔收卡架。下次去要就得帶夠cash ah!!

草莓西瓜蛋糕

2018-08-10