2021-11-05 240 瀏覽
今次用餐日期📅係星期日黎大約6點零去到 唔記得左book又無拎定飛係門口排左陣隊Around 7:00記入左去 兩個人👫🏽先叫左兩杯mocktails🍹Summertime magic (Mango puree, yogurt, lychee syrup, lime)好濃芒果味,但有少少偏甜🍸From miles away(Passionfruit puree, vanilla, lime, pineapple juice)呢杯就熱情果酸味太重、成杯感覺酸得滯太醒胃😖😖松露巴馬臣芝士焗生蠔(6pcs)賣相係幾好,一黎到聞都好香但食落唔覺有松露味,芝士味都唔夠香無咩味加上食落去好多蠔殼碎咬落去每一隻都有食到蠔殼碎,好影響口感麻麻地意式香烤蔬菜有啲蘆筍、彩椒、茄子…個底係茄醬底又係比較淡味既基本上上面啲蔬菜係無乜食到有蕃茄味蔬菜烤得都少少生,個人覺得烤林多少少就會更軟身同多汁啲紅蝦他他魚子醬墨汁意粉🍝果然menu圖片都係呃人既🤣上面個紅蝦他他實物好似無咁新鮮啲色都深啲暗淡啲整體來講個墨汁「意粉」係出色既味道夠又好香 only個意粉🍝😂但上面個啲食左同無食都係一樣同個意粉無話夾唔夾就係純粹加
今次用餐日期📅係星期日黎
大約6點零去到 唔記得左book又無拎定飛
係門口排左陣隊
Around 7:00記入左去 兩個人👫🏽
先叫左兩杯mocktails
Summertime  magic

🍹Summertime magic
好濃芒果味,但有少少偏甜
From  miles  away

🍸From miles away
呢杯就熱情果酸味太重、成杯感覺酸得滯
太醒胃😖😖
松露巴馬臣芝士焗生蠔

松露巴馬臣芝士焗生蠔(6pcs)
賣相係幾好,一黎到聞都好香
但食落唔覺有松露味,芝士味都唔夠香無咩味
加上食落去好多蠔殼碎
咬落去每一隻都有食到蠔殼碎,好影響口感麻麻地
香烤意式蔬菜

意式香烤蔬菜
有啲蘆筍、彩椒、茄子…個底係茄醬底
又係比較淡味既
基本上上面啲蔬菜係無乜食到有蕃茄味
蔬菜烤得都少少生,個人覺得烤林多少少就會更軟身同多汁啲

紅蝦他他魚子醬墨汁意粉

真心唔值呢個價
黎到肉類主菜⋯
法式羅西尼牛排

法式羅西尼牛排
揀左medium, 但都有少少過熟
所以口感有啲柴
味道就似普通洋蔥汁咁味
上面鵝肝唔算煎得好香
無咩特別
賣單~1500、兩個人食
質素一般,算正正常常
但唔值呢個值,其他餐廳有更好選擇