2020-02-25 37 瀏覽
黎到K11 Musea呢個咁有藝術感嘅地方,食嘢都當然要揀番啲非一般嘅餐廳啦!今次就嚟咗呢一間門口有好大朵村上隆嘅太陽花花迎接我用膳嘅餐廳!入到去,除咗村上隆仲有奈良美智同kaws 等等嘅作品。好!入正題,睇下食乜先!朋友話不太餓,最後叫咗個炸雞搥,一個意粉,兩杯野飲同最重要嘅甜品!炸雞搥配水牛芝士醬雞搥炸得外脆內嫩,炸粉一d都唔厚,好juicy,水牛芝士醬亦唔係好’漏’,反而中和咗炸雞搥嘅熱氣感!香蒜橄欖油意粉越簡單嘅菜式越考功夫!呢碟無論係油嘅份量,意粉嘅軟硬度,同食材嘅新鮮程度,都配合得好好!惹味得黎又不會成口油,而且有大量嘅菇,食極都仲有!Tiramisu 每次食飯嘅主角,甜品環節!賣相已經令人心心眼!而味道方面,有別於其他嘅tiramisu, 佢係有咖啡香得黎唔會帶苦。lady’s finger 雖然有浸過,但無浸得太過,仍然保留到脆身嘅口感,加埋軟滑香濃嘅cream,真係不得了!好好味!仲有杯seasalt banana snow又係好令人surprise,好好飲,好正!Btw,呢度d staff 好好人,service 好好!係一個好愉快滿足嘅體驗!

入到去,除咗村上隆仲有奈良美智同kaws 等等嘅作品。

好!入正題,睇下食乜先!

炸雞搥配水牛芝士醬

香蒜橄欖油意粉
越簡單嘅菜式越考功夫!

Tiramisu
每次食飯嘅主角,甜品環節!
賣相已經令人心心眼!
Seasalt  banana  snow

Btw,呢度d staff 好好人,service 好好!
係一個好愉快滿足嘅體驗!
Tiramisu
Seasalt  banana  snow