保住好高期望去試一位難求嘅Chaat,結果係近幾年食過最好食同滿意嘅生日飯🥹🌊喜歡就記得CLS 再加Bookmark🔖🙂#小胖遊尖沙咀🐠 —————————————————🔹Raj Kachori $128打脆外層,空心圓形脆餅入面又有脆扁豆、羅望子等餡料,再混合濃縮芒果酸辣醬、乳酪、石榴粒等,集甜酸鹹辣於一身,每一啖好refreshing,集合多層次風味🤍🔹Baked Samosa $168猶如雪糕筒嘅焗咖喱角,外脆而不油,餡料超香濃惹味,其實係大樹菠蘿,食起黎一絲絲、十足羊肉質感,🐠完全無發現係素食,點上乳酪醬超驚喜!🔹Tandoori Wagyu beef cheek $328🐮和牛面額牛味極濃郁,天多里式烤法表面焦香,緊緊鎖住肉汁,充滿油脂香,超軟嫩入口即溶😳點上薄荷Hung Yoghurt中和、完全無漏嘅感覺,簡直我嘅心都溶化晒🤤🔹Chicken Tikka masala $288用上葫蘆巴種子,加上焦糖化洋蔥🧅同蕃茄🍅,味道甜甜帶有微微苦澀層次感,係溫和而不辛辣嘅咖哩,雞肉好多嚿,不過就比較紮實又嚡😂🔹Plain naan $88咖哩必須配Nann,因為咖喱實在太濃味,質感

🌊喜歡就記得CLS 再加Bookmark🔖🙂

Tandoori Wagyu beef cheek

🔹Chicken Tikka masala $288
Chicken Tikka masala

🔹Plain naan $88
咖哩必須配Nann,因為咖喱實在太濃味,質感軟熟,正常發揮唔算好特別,勝在唔會好油
Plain  naan

🔹Pistachio Kulfi $88
No.1必食甜品,灑滿開心果碎,開心果味好Rich💚印度風牛奶雪糕,比普通雪糕質感更細緻creamy、奶味濃厚,不會太甜底下有啲米粉🫣覺得有啲得意
Pistachio Kulfi

—————————————————
🧜🏻‍♂️口水度:🌕🌕🌕🌕🌕
🤑性價比:🌕🌕🌕🌑🌑
🧚🏻‍♀️打卡值:🌕🌕🌕🌗🌑
🥰舒適度:🌕🌕🌕🌕🌗
👅回頭率:🌕🌕🌕🌕🌖
♟Overall♟
每一道菜都好喜歡🥰俾💯滿分!
有顛覆味蕾想像,十分推介嘅慶祝之選🎂
我哋早2個月book🥺,餐廳比想像中細,大家要留意/睇下有無得walk-in
Raj Kachori
Baked Samosa