2023-09-11 969 瀏覽
📍 Anjappar Chettinad Indian Restaurant 🧭尖沙咀寶勒巷3-7A號萬事昌廣場2樓202號舖心血來潮去咗尖沙咀寶勒巷食#印度菜!餐廳都幾大幾舒適,餐牌過百款美食,對於選擇困難嘅我的確有啲難道,唯有盡力叫🤣⭐️薄荷雞塊 Pudhina Murgh Tikka $140鐵板上嘅薄荷雞塊!好多洋蔥!青咇咇嘅雞塊估唔到又幾好食!雞塊好大舊,一啲都唔柴仲有啲Juicy!對於唔太接受薄荷醬汁嘅我,個醬都幾好味😂⭐️羊肉咖哩 Kaaraikudi Mutton Masala $150好濃郁嘅羊肉同香料!真心鍾意嘅陣香味!羊肉味唔會好羶,仲有陣陣肉香,而且好嫩!建議叫個飯撈嚟食,包你食過返尋味⭐️雞肉棒棒糖 Chicken Lolly Pop $80個名真心改得好好😆 佢唔係好Juciy果種炸雞鎚,反而係比較乾同脆果種(絕對唔係柴),醃得好入味,加上檸檬汁好Fresh⭐️牛油薄煎餅 Butter Dosa $80大到成張枱咁闊😱 一共有四個醬汁: 瑪沙拉、辣蕃茄、薄荷同豆味,我比較喜歡瑪沙拉!!真係打卡一流!⭐️印度大蒜烤餅 Garlic Naan $40一上枱已經滿滿嘅蒜香,

🧭尖沙咀寶勒巷3-7A號萬事昌廣場2樓202號舖

薄荷雞塊 Pudhina Murgh Tikka

羊肉咖哩 Kaaraikudi Mutton Masala

⭐️雞肉棒棒糖 Chicken Lolly Pop $80
雞肉棒棒糖 Chicken Lolly Pop

⭐️牛油薄煎餅 Butter Dosa $80
牛油薄煎餅 Butter Dosa

⭐️印度大蒜烤餅 Garlic Naan $40
一上枱已經滿滿嘅蒜香,加上微微烤餅香真係食欲大增!
印度大蒜烤餅 Garlic Naan

⭐️牛油雞咖哩 Butter Chicken Masala $120
滑滑嘅雞件配香濃咖哩汁,個咖哩好好味,滿滿香料香,加上烤餅絕配
牛油雞咖哩 Butter Chicken Masala

⭐️印度芝士波菜 Palak Paneer $90
青咇咇同雞咖哩味道完全唔同,一粒粒芝士入口飽滿感十足,兩款咖哩都好喜歡
印度芝士波菜 Palak Paneer

⭐️芒果印度奶昔 Mango Lassi $40
一飲覺得有少少似粟米汁,但飲落又慢慢有淡淡的芒果香,口感絲滑
芒果印度奶昔 Mango Lassi

⭐️馬薩拉茶 Masala Tea $35
馬薩拉茶係印度傳統茶,馬薩拉即係綜合香料嘅意思,所以馬薩拉茶其實就係用香料沖出嚟嘅茶,佢味道幾有層次感,如果鍾意飲茶嘅人其實都幾啱
馬薩拉茶 Masala Tea

好耐冇食過印度菜,餐廳員工都好熱情,食物選擇多,出品亦都好好,十分滿足!

#MFJ尖沙咀 #MFJ印度菜

#mfoodjournal #foodie #hkfoodie #foodblog #hkfoodblog #indiancuisine #indianfood #tsimshatsuifood
#相機食先 #尖沙咀美食 #印度菜

2023-09-04