2023-08-10 37 瀏覽
好耐冇食過印度野,想食正宗印度菜我就鍾意去尖沙咀嘅Anjappar Chettinad Indian Restaurant,環境舒適口味又正宗,食物款式選擇又多~Butter dosa超大嘅牛油薄脆卷餅,係個個嚟都必點嘅打卡之選!牛油味香濃,口感香脆又有少少煙韌,配上四款不同風味嘅醬汁,非常特別。ONION PAKODA 洋蔥圈 $70印度香草風味嘅炸洋蔥圈,啱啱炸起非常香脆!PUDHINA MURGH TIKKA 薄荷雞塊$140綠色嘅雞肉睇落好奇特,其實係用薄荷同埋綠色辣椒醃製雞塊,雞肉嫩滑,入口少少辣。BAMBOO BIRYANI (CHICKEN)賣相好特別嘅印度竹筒飯!味道香濃入面仲有好多雞肉,炒飯少少辣好惹味~Butter chicken masala+cheese naan🫓 必點菜式❤️牛油雞帶有蕃茄味道,唔會辣,雞件好入味,配搭薄餅就最啱啦!Mango lassi食印度嘢就梗係要飲芒果奶昔啦,帶有新鮮香甜嘅芒果味,口感香滑不過就有啲甜~

Butter dosa

ONION PAKODA 洋蔥圈 $70
印度香草風味嘅炸洋蔥圈,啱啱炸起非常香脆!

PUDHINA MURGH TIKKA 薄荷雞塊$140

BAMBOO BIRYANI (CHICKEN)

Mango lassi